دکتر طاهره فروغی فر » زایمان و بارداری » زایمان سزارین در چند هفتگی انجام می شود؟

زایمان سزارین در چند هفتگی انجام می شود؟

زایمان سزارین

از جمله روش های زایمان است که بسیاری از مادران خواهان به دنیا آوردن نوزاد خود به این روش هستند. در این روش، برشی بر روی شکم مادر زده می شود. در بسیاری از موارد، زمان زایمان سزارین از قبل تعیین می شود، اما با این حال، گاهی ممکن است شرایط اورژانسی پیش بیاید که تصمیم به انجام این نوع زایمان گرفته شود.

دراین مقاله از سایت دکتر طاهره فروغی فر ، فلوشیپ فوق تخصصی زنان، زایمان و جراح زیبایی زنان با ما همراه باشید.

 

 

نکته ای که در همین ابتدا باید به آن اشاره کنیم این است که زایمان سزارین زمانی تجویز می شود که خطری مادر، جنین و یا هر دو را تهدید کند. مواردی از قبیل:

  • طولانی شدن روند زایمان. گاهی ممکن است انقباضات رحمی ضعیف باشد و دهانه رحم به میزان کافی گشاد نشود و یا سر نوزاد به حدی بزرگ باشد که نتواند از کانال زایمان عبور کند.
  • نرسیدن اکسیژن کافی به جنین.
  • عدم قرارگیری جنین در پوزیشن مناسب. در زایمان طبیعی نوزاد باید با سر به دنیا بیاید. اما در برخی موارد، جنین به پهلو قرار می گیرد و یا با اندام های تحتانی به دنیا می آید. این شرایط با عنوان وضعیت بریچ نیز شناخته می شود.
  • مشکلات سلامتی مادر، مانند بالا بودن ضربان قلب و یا فشار خون
  • ابتلای مادر به برخی اختلالات و یا عفونت ها مانند HIV و یا هرپس تناسلی

در چند قلوزایی ها نیز، زایمان به صورت سزارین انجام می شود.

اما همان طور که قبلا نیز اشاره شد گاهی ممکن است شرایط اورژانسی اواخر بارداری پیش بیاید که تصمیم به زایمان سزارین گرفته شود. شرایطی از قبیل:

  • مسمومیت بارداری
  • توقف انقباضات رحمی
  • مشکلات مرتبط با بند ناف
  • عدم حرکت جنین به سمت کانال زایمان

دکتر-طاهره-فروغی-فر

زایمان سزارین در چند هفتگی انجام می شود ؟

یکی از سوالات متداولی که مادران باردار از دکتر طاهره فروغی فر متخصص زنان و زایمان می پرسند این است که زایمان سزارین در هفته چندم انجام می شود ؟

جنین شما چه دختر باشد و چه پسر تاریخ انجام زایمان سزارین فرقی نمی کند.عمل سزارین به صورت عادی در هفته‌های ۳۹ تا ۴۱ انجام می‌شود. این یک هفته قبل از پایان دوره‌ی بارداری ۴۲ هفته است. با این حال، در برخی موارد خاص مانند وجود مشکلات پزشکی جدی یا نگرانی‌های زیاد، عمل سزارین ممکن است در هفته‌های قبل‌تر انجام شود.

 

تعیین زمان بهینه برای عمل سزارین در هر مورد به تشخیص پزشک بستگی دارد و او بهترین توصیه‌ها را براساس وضعیت خاص شما خواهد داشت. عواملی مانند سلامت شما و نوزاد، وضعیت رحم، وجود علائم زودرس زایمان یا مشکلات دیگر در نظر گرفته می‌شود.

پزشک شما می‌تواند پس از معاینه‌ای دقیق و مشاوره با شما تصمیم نهایی را بگیرد. ایشان به شما توضیح خواهند داد که چرا عمل سزارین در هفته‌های خاصی برای شما توصیه می‌شود و همچنین مزایا و مخاطرات آن را برایتان توضیح خواهند داد.

 

معرفی-بهترین-دکتر-سزارین-تهران

روند زایمان سزاین 

در زایمان سزارین می توان از بی حسی اسپاینال، اپیدورال و یا بیهوشی عمومی کمک گرفت.

در بی حسی اسپاینال، همان طور که از نامش پیداست، ماده بی حسی به نواحی اطراف اسپاینال (نخاع) تزریق و کمر به پایین بی حس خواهد شد. این تزریق، اثر سریع و آنی را به همراه دارد.

در بی حسی اپیدورال، ماده بی حسی به طور مستقیم داخل نخاع تزریق می شود و معمولا مقداری طول می کشد تا اثر کند.

در بیهوشی عمومی، مادر به طور کامل بیهوش می شود و متوجه روند زایمان نخواهد شد. در این شرایط، مادر بعد از پایان زایمان، به اتاق ریکاوری منتقل می شود تا علائم حیاتی مانند تنفس، دمای بدن و یا فشار خون بررسی گردد.

بعد از اعمال بی حسی و یا بیهوشی، برش بر روی شکم زده می شود، برشی در طول خط رویش موهای زائد ناحیه تناسلی. ممکن است نیاز باشد برش دیگری در قسمت پایین رحم نیز زده شود. در هر دو حالت، برش می تواند به صورت عمودی و یا افقی زده شود.

برشی عمودی مربوط می شود به زمانی که جنین در پوزیشن مناسبی نباشد و یا در قسمت انتهایی رحم قرار گرفته باشد.

بعد از به دنیا آمدن نوزاد از طریق برش های زده شده، بند ناف نیز خارج و بریده می شود. مایع آمنیوتیک نیز تخلیه می شود تا امکان تنفس برای نوزاد فراهم گردد.

در نهایت، تمامی برش ها بخیه زده خواهند شد.

مادر بلافاصله بعد از به هوش آمدن می تواند کودک خود را در آغوش بگیرد و به او شیر دهد. در مواردی که زایمان با بی حسی انجام می شود، همان لحظه اولین تماس پوستی مادر و کودک برقرار می شود.

دوره نقاهت و مراقبت های بعد از زایمان سزارین

  • نکته ای که باید به آن اشاره کنیم این است که دوره نقاهت زایمان سزارین به مراتب طولانی تر از زایمان طبیعی است و مادر باید اهمیت بیشتری به خود بدهد.
  • این احتمال وجود دارد که مادر دردی را در ناحیه بخیه ها احساس کند. به همین خاطر، توصیه می شود مادر تا جایی که می تواند استراحت داشته باشد تا فرصت کافی به ترمیم و ریکاوری بدن داده شود. از انجام فعالیت های شدید بدنی و خم و راست شدن ها باید خودداری شود.
  • معمولا اسکارها تا چند هفته متورم هستند و استراحت می تواند از شدت ورم کم کند.
  • یکی از نکات مهم دوره نقاهت زایمان سزارین این است که مادر رژیم غذایی مقوی، حاوی میوه و سبزیجات تازه داشته باشد. آب و مایعات نیز باید به میزان کافی مصرف شود. از آن جایی که یبوست یکی از عوارض زایمان سزارین است، رژیم غذایی مناسب می تواند از بروز این قبیل عوارض پیشگیری کند.
  • از بخیه ها باید مراقبت به عمل آید. شست و شوی بخیه ها و خشک نگه داشتن آن ها از اهیمت بالایی برخوردار است. تا حد امکان نباید فشاری به بخیه ها وارد شود. حتی توصیه می شود هنگام در آغوش گرفتن نوزاد و یا شیر دادن، بالشتی بر روی شکم گذاشته شود.
  • در صورت درد می توان از داروهای مسکن تجویز شده از سوی پزشک استفاده کرد.
  • از برقراری رابطه جنسی به مدت چند هفته باید خودداری شود.
  • جهت پیشگیری از افتادگی شکم، باید از گن مخصوص استفاده شود.

از جمله مزایای مهم زایمان سزارین می توان به این مورد اشاره کرد که مادر هیچ گونه دردی را احساس نخواهد کرد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 30 میانگین: 3.8]
برچسب ها:
مقالات مرتبط
پرسش و پاسخ تکمیلی

سوالات شما در اسرع وقت پاسخ داده شده و از طریق ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد

0 دیدگاه
یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *